Sådan bygger Dirt Builders en BMX bane

Dirt BuiFor et par uger siden mødte jeg Christian Korsager, der viste sig at være partner i Danmarks eneste firma der bygger BMX baner! Super, duper, så jeg spurgte ham på livet løs om BMX og fik ham også til at give et hurtigt interview:

Kan du starte med at fortælle lidt om dig selv og din BMX baggrund?

Jeg er 28 år, bor i København og er medejer af firmaet Dirt Builders. Jeg har kørt BMX siden 1994.

Hvordan startede i Dirt Builders?

Jeg startede Dirt Builders i november 2012 sammen med Danny Sørensen. Vi kendte hinanden fra Roskilde BMX Klub, og vidste at vi begge var glade for at bygge baner, så det var oplagt at vi skulle lave noget sammen. Selve idéen til at starte et firma, kom fordi vi så at kommunerne var begyndt at bruge penge på at få bygget baner rundt omkring i Københavns området, men at der manglede en entreprenør som var specialiseret i at bygge baner.

Hvor har i bygget baner henne?

Selvom vi kun har eksisteret i 2 år, har vi allerede været vidt omkring: Ringkøbing, Grønland, Roskilde, Taulov, Lolland, København og Bornholm.

Hvordan beslutter i hvordan banerne skal se ud?

Vi starter altid med at konsultere kunden, hvorefter vi udarbejder en skitse baseret på dennes ønsker. Nogle gange har vi rimelig frie tøjler, andre gange har kunden allerede besluttet hvordan banen skal designes. Men uanset hvor meget tid man bruger på et designe banen inden anlægsarbejdet går igang, så ændrer designet sig altid 10-20% når man går igang med maskinerne.

Dirt Builders baneskitse

Hvad skal man være opmærksom på når man bygger en ny bane?

Der er mange faktorer som skal tages højde for, når man bygger en BMX bane:

  • Dræn
  • Flow
  • Vindretning
  • Niveau; banen skal være udfordrende, men samtidig sikker og passe til folk på alle niveauer
  • Også skal banen være bred og åben, så folk kan overhale

Hvad koster det at få bygget en BMX bane?

Det varierer rigtig meget. En lille øve-bane udført i jord og grus koster omkring 100.000 kroner, mens en stor konkurrence bane kan koste op mod 3. millioner kroner.

Dirt Builders pumptrack

Kan man selv bygge sin egen BMX bane?

Det kan man sagtens og det er der mange som gør. Men frivillige/amatør projekter går tit galt, og derfor ser man at mange baner ikke fungerer.

Kører du stadig selv BMX?

Ja, jeg kører selv – dvs. når jeg ikke har for travlt med at bygge :). Min race-bmx er en Haro Blackout 2012, og min dirt-jump cykel er en Eastern. Jeg går ikke voldsomt meget op i hvilken mærke cykel jeg kører på, så længe geometrien er den rigtige.

Har du et par tip hvis man gerne vil i gang med at køre BMX?

Kik på denne side som er en oversigt over alle BMX klubberne i Danmark, eller på dirtjumper.dk som har en oversigt over alle dirt jump og pumptracks spots i Danmark. I starten kan man låne en BMX eller prøve på sin mountainbike, og derefter overveje om man selv vil investere i egen BMX cykel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*