Sådan kombinerer Eva Køngerskov eventyr og arbejde

01

For nogle uger siden hørte vi tilfældigvis om Eva Køngerskov, der ligesom os har en vis kærlighed til cykler og cykelture.

I modsætning til mange andre eventyrere, så er Eva ikke eventyrer på fuld tid. Hun har et almindeligt arbejde ligesom de fleste andre, så hun er virkelig et bevis på at eventyr ikke kræver at man efterlader alting bag sig og at man nødvendigvis skal tage monsterlangt væk.

Hun er med andre ord alletiders inspiration for alle som savner noget mere eventyr og action. Det er derfor alletiders at vi har fået lov til at stille hende et par spørgsmål:

02

Hvem er Eva Køngerskov?

Jeg er en kvinde på 30 år, som elsker at tage på eventyr – helst på min cykel. Til dagligt arbejder jeg på alarmcentralen hos Gouda Rejseforsikring og jeg bor i Hareskoven nord for København.

Jeg er vokset op på Falster og har lige siden jeg var helt lille elsket at cykle. Da jeg var seks år, var jeg på min første cykeltur, da jeg sammen med min mor og far og mine to søskende kørte rundt på Korsica. Jeg cyklede dog ikke selv, men sad i en trailer på min fars cykel.

Senere hen blev det til et par cykelture i Europa, hvor jeg også selv fik lov til at cykle. Da jeg var 9 år cyklede jeg sammen med familien fra Falster til Venedig. Det var min første rigtige cykeltur og jeg tænker ofte tilbage på den sommer. Der var så mange oplevelser og store indtryk, som jeg aldrig glemmer.

04

Hvorfor cykler du?

Jeg kan godt lide at cykle, fordi det giver en fantastisk følelse af frihed. Og så er der simpelthen så mange muligheder, hvis man vil på cykelferie. På cyklen kommer man helt tæt på naturen, samtidig med at man kan komme vidt omkring. Og så er det nemt at møde mennesker, når man er på cykelferie, for de fleste mennesker er nysgerrige og vil gerne høre mere om hvem man er og hvor man skal hen.

Derudover kan jeg godt lide cykling fordi det er så inkluderende. Alle kan være med. Der er ingen regler for, hvor hurtigt eller hvor langt man skal cykle. Man kan holde pause, når man vil, man kan spise, når man vil og hvad man vil, man kan køre hvorhen man vil, man kan sove hvor man vil etc. Der er ingen grænser – man skal bare følge sin lyst.

Hvis jeg ikke kunne cykle, ville jeg løbe. Med løb får man den samme frihed som med cykling. Man kommer endda endnu tættere på naturen. Det er dog også lidt hårdere for kroppen at løbe! Hvis jeg skulle løbe, ville jeg lære at løbe med rygsæk, så jeg kunne tage på længere løbeture og måske endda løbeferier.

07

Har du nogen forbilleder?

Fredrika Ek – En svensk pige på 24 år, som cykler jorden rundt. Hun forstår at leve i nuet og åbne sig overfor verden. Hun er super velreflekteret over hvad hun laver og hvorfor. Og så møder hun de lokale med et stort hjerte og får derfor også masser af kærlighed tilbage.

Nives Meroi og Romano Benet – Et Italiensk par, som lever og ånder for bjergbestigning. De har besteget verdens allerhøjeste bjerge – alle sammen uden ilt og uden brug af guide eller sherpaer. De følger aldrig den konventionelle rute, men tager altid den vej, som de selv føler for.

De gør det hele på deres egen måde. Og det er beundringsværdigt. Og så slutter eventyret aldrig for dem. Selvom de begge har en alder af 54 år, fortsætter de med at drømme om nye bjerge og om at finde nye ruter og de nøjes ikke med at drømme – de udlever deres drømme. For dem vil alder aldrig være en begrænsning.

Til sidst må jeg nævne Nicolai Bangsgaard. Han er god til at udleve alle sine skøre ideer og finde på anderledes og kreative måder at opleve verden på. Og så er han en god formidler, der tager fine billeder. Sidst men ikke mindst var han en fremragende svømmemakker forrige sommer, da vi begge trænede til Ironman!

11

Hvilken cykel kører du på?

Jeg kører på flere forskellige cykler. Min by-racer er min hverdagscykel, som jeg kører på altid og som er fantastisk. Til træning har jeg min tri-cykel og min carbon-racer. Min carbon-racer er nok min favoritcykel, fordi den er så fin og let. Det er virkelig som at lege med et stykke megafedt legetøj, jeg når kører rundt på den cykel.

Men min touring-cykel er dog den, som betyder mest for mig. Det er en Koga Miyata World Traveller og det er en cykel, som jeg har haft fantastisk mange gode oplevelser sammen med. Den cykel vil derfor altid have en stor plads i mit hjerte.

14

Grej som du ikke kan leve uden?

Det afhænger meget af, hvor jeg er. Hvis jeg er et sted uden rent drikkevand, kan jeg ikke klare mig uden mit LifeStraw, som er en helt genial opfindelse. Pga den har jeg undgået meget dårlig mave! Ellers er mit yndlingsgrej mit lille gasblus. På det kan jeg altid lave mig en kop kaffe og når mørket falder på, kan jeg lave lækker mad, så jeg aldrig går sulten i seng!

05

Hvordan holder du dig opdateret?

Det er på nettet og på de sociale medier at jeg læser mest om cykling og hvad der rører sig indenfor cykling. Jeg følger mange eventyrere på Instagram og Facebook og bliver inspireret til nye eventyr via diverse cykel-grupper.

Ift. grupper,kan jeg fremhæve et par stykker på Facebook: Bicycle Touring, som er et stort internationalt forum og Rejsecyklisten, et mindre dansk forum.

10

Hvad vil fremtiden bringe?

Jeg har rigtig mange drømme for fremtiden. Mange af drømmene omhandler cykling af forskellig art. Verden er stor og der er så mange muligheder. Jeg vil gerne køre noget mere vintercykling på fatbike og så vil jeg gerne opleve både Østeuropa, Kaukasus, Kirgisistan og Asien på en cykel.

Jeg drømmer dog også om at cykle rundt oppe i Alaska og rundt i Canada. Og så lejer jeg tit med tanken om at krydse indlandsisen på cykel – mon man kan det!? Når jeg engang får børn, drømmer jeg om at tage dem med på cykeleventyr i nære og fjerne egne.

13

Dit næste køb?

Mit næste køb bliver nok noget nyt cykeltøj. Det er skræmmende så lidt cykeltøj jeg har, i forhold til hvor meget jeg egentlig cykler. Jeg drømmer om at købe både fatbike og crosscykel, men det er der vist ikke helt plads i budgettet til lige nu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*