Cykelklubber

Rundt om i Danmark findes der over 300 cykelklubber, så næsten uanset hvor du bor kan du finde nogen at cykle sammen med. De fleste af landets klubber går mest op i landevejscykling (cykling på racercykel), men der er også en god sjat klubber der dyrker mountainbike, BMX og triathlon.

Tilgengæld er der ikke ret mange klubber, hvor du kan dyrke mere specielle typer cykling som cross, banecykling og cykelpolo.

Din første motionscykel

For at dyrke cykling skal du selvfølgelig bruge en cykel og det er ikke nok med en tilbudsmodel fra det lokale byggemarked. Hvis du skal have en ordentlig cykel som du kan dyrke motion på, så skal du regne med at bruge mindst 6.000 kr på den. Prøver du at slippe afsted med en billigere cykel, så er der god risiko for at cyklen ikke kan tåle mosten ude i skoven eller at du halter efter de andre på landevejen (medmindre selvfølgelig du har jernkondi ifht. dem du cykler med).

Er du i tvivl om hvorvidt cykling er den rigtige sport for dig, så tilbyder rigtig mange klubber at du kan låne eller leje en cykel i en kortere periode (typisk 1-2 måneder). På den måde kan du finde ud af om cykling er noget for dig inden du går ud og bruger en masse penge på en lækker cykel.

Hvis det er nødvendigt med beskyttelsesudstyr, så kan du typisk også låne eller leje den slags i klubberne.

Når det er tid til du skal din egen cykel, så kan det godt betale sig at spørge de andre medlemmer om de har en brugt cykel til salg – og at kigge på nettet, hvor cyklerne typisk er en del billigere end i butikkerne ude i det virkelige liv.

Når du først har en cykel, så er det tilgengæld utroligt billigt at dyrke cykling ifht. mange andre sportsgrene. Fx. koster det typisk kun ca. 500 kr om året at gå til landevejscykling, hvilket nogenlunde svarer til hvad du skal betale for at træne et par måneder i mange andre slags sportsklubber.

Tip: Det er muligt at handle cykler på kredit

Her på cykelvalg.dk opfordrer vi ingen til at gældsætte sig unødigt. Vi vil dog alligevel gerne fortælle, at det er muligt at dele betalingen af cyklen op, hvis man af økonomiske årsager ikke ser andre muligheder. Delbetaling kaldes også for afbetaling og er efterhånden ret populært. Afbetaling er sjældent lige så dyrt som at optage et lån, da man som regel kan slippe helt eller delvist for renter og gebyrer. Derfor kan du ofte købe en cykel på afbetaling uden at frygte en stor økonomisk byrde. Mange af medlemmerne i din lokale cykelklub har sikkert også købt deres cykler på afbetaling. Det er bl.a. muligt at delbetale i samarbejde med ViaBill og Qliro.

Klubbernes hold og aldersgrupper

De fleste cykelklubber har flere hold, så der vil ret sikkert også være en hold der passer til dig uanset om du er i topform eller ej. På sammen måde har de fleste klubber hold til de forskellige aldersgrupper, så børn, ungdom og voksne kan træne hver for sig.

Afhængig af den enkelte klub, så skal børn typisk være 8-9 år for at starte til cykling. Du kan dog også finde klubber, hvor børnene kun skal være 6 år gamle for at starte.

Krav om klubtøj til træning og løb

Når du cykler sammen med din klub, så stiller de fleste klubber krav om at du køre med hjelm og der er også mange klubber der kræver at du cykler i klubtøj (typisk koster et sæt klubtøj med shorts og trøje 800-1000 kr i alt).

Stiller klubben ikke krav om du cykler i klubtøj, så stiller de ihvertfald krav om at du skal være iklædt klubbens tøj når du deltager i løb og konkurrencer.